.
 .

De Cochin krielkip

De Cochinkrielkip is een kort en bolvormig kippenras. Aan de poten hebben ze veren. Cochinkriel kippen leggen ongeveer 170 lichtbruine eieren per jaar. De eitjes zijn middelgroot. Ik fok 2 kleurslagen. kleuren Bobtail, Buff en Parelgrijs. Bij elke toom loopt een Cochin krul haan. Er komen dan zowel gladde als krulvederige kuikens uit. Ik heb vaak wel wat meer kleurtjes van de Cochin omdat ik eieren inkoop en laat uitbroeden in de broedmachine.

Vriendelijk ras. Van alle soorten kippen is de Cochinkriel wel het meest vriendelijke ras. Het zijn erg rustige dieren dat zeer makkelijk tam te maken is. Cochinkrielen hebben een zachtaardig karaketer, wat ze dus uiterst geschikt maakt als gezelschapsdieren.

Kleine tuin. De Cochinkriel kippen kunnen heel goed in een wat kleinere tuin gehouden worden. Ze vinden het fijn als ze wel genoeg scharrelruimte hebben. Door hun bevederde poten scharrelen Cochins iets minder dan andere rassen. Ze ploegen de tuin minder om in tegenstelling tot andere rassen die geen bevederige poten hebben. 

 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram