.
 .

Broedsheid bij Cochin en USA Zijdehoen

Helpt, mijn kip is broeds. 

Een broedse kip kan behoorlijk vervelend zijn. De kip legt namelijk geen eieren en verzwakt behoorlijk door het broeden. Zowel de USA Zijdehoen als de Cochinkriel kunnen zo hardnekkig broeds zijn dat niks lijkt te helpen. Toch is het van groot belang om de broedse kip goed in de gaten te blijven houden. Doet je dit niet, dan bestaat namelijk de mogelijkheid dat de kip zichzelf dood zal broeden...  

Wat te doen met een ongewenste broedse kip

Er zijn twee dingen die je kunt doen met een ongewenst broedse kip: de kip haar gang laten gaan en wachten totdat het broeden vanzelf ophoudt, of de kip proberen broeds af te maken. In het eerste geval is het belangrijk om de kip elke dag van het nest te halen zodat de kip even kan eten, drinken en scharrelen. Het is niet te zeggen hoelang het zal duren voordat de kip klaar is met broeden. Om doodbroeden te voorkomen is het dus van groot belang dat je de kip goed in de gaten houdt. In het tweede geval kan je een aantal methodes gebruiken om de kip van het broeds zijn af te helpen. In sommige gevallen zal dit snel gaan, maar bij hardnekkige broedsheid zal het veel energie kosten om de kip van het nest te krijgen.


Kip van de broedsheid afhelpen

Kippen worden minder snel broeds als je elke dag de eitjes uit hun nest verwijdert. Wordt een hen desondanks toch broeds, plaats haar dan een tijdje apart in een kooi met weinig strooisel. In zo’n omgeving zal ze zeker geen nest willen bouwen. Na drie dagen kun je haar weer veilig bij de toom zetten. 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram